Veletrh cestovního ruchu a dobrodružství s technikou

To nejzajímavější pro podnikatele z dění v Jihočeském kraji v posledních měsících.

Na začátku dubna 2017 se na českobudějovickém výstavišti konal premiérový ročník veletrhu cestovního ruchu Travelfest. Naopak již třetí ročník výstavy Dobrodružství s technikou se konal v polovině června v Českých Budějovicích. Jednalo se o zážitkový den pro děti i rodiče na téma technika a řemesla.

Dobrodružství s technikou

V Českých Budějovicích se 15.6.2017 konal již třetí ročník výstavy Dobrodružství s technikou. Na této výstavě bylo k vidění mnoho technických novinek, elektrotechnických vychytávek a dalšího. Jednalo se o zážitkový den pro děti i rodiče na téma: „Technika a řemesla aneb poznávejte svět kolem nás formou hry“. Akce byla určena pro širokou veřejnost, předškoláci, žáci, studenti, učni a také pedagogové a rodiče si mohli vyzkoušet technické, vědecké i řemeslné zážitky. K vidění byl například robot „basketbalista, Science show, LEGO roboti, drony, elektrické motokáry a kola, modely bagrů, motorů a lokomotiv, laserová střelnice, chemická laboratoř, 3 D tiskárny, svařovací simulátor a mnoho dalšího.

Premiérový Travelfest bodoval u veřejnosti i odborníků

Na začátku dubna 2017 se na českobudějovickém výstavišti konal premiérový ročník veletrhu cestovního ruchu Travelfest. Tento veletrh se nesl v duchu „Jižních Čech pohodových“ a byli zde zajímavý hosté, například velvyslanec Indonésie, který ocenil přátelskou a pohodovou atmosféru veletrhu a podle kterého má Česká republika svým návštěvníkům, co nabídnout. Kladné reakce byly také od odborníků a návštěvníků z řad veřejnosti. Byla velmi vyzdvihována důležitost podobných setkání, a proto se počítá v pokračování i v dalších letech.

David Vondrák
/
kategorie Svaz v regionech
zpět