Aktuality z Pardubického kraje

K pravidelnému jednání tripartity se v pondělí 29. ledna setkali zástupci Pardubického kraje, zaměstnavatelů a odborů. Mezi hlavní témata setkání patřil krajský rozpočet, od něhož se odvíjí všechny plány, nebo stav zaměstnanosti, jehož poměry se v Pardubickém kraji během posledního roku změnily. Přítomní diskutovali i o stavu komunikací, jejich výstavbě a opravách, či o zdatnosti žáků krajských středních škol.
Na zasedání tripartity se řešila zaměstnanost a školství v kraji a přítomní se také seznámili se stavem projektů v oblasti dopravy, tedy především s přípravou a realizací dálnice D35. 

Regionální manažer SP ČR Richard Koubek se v únoru zúčastnil setkání k tématu doprava a dopravní infrastruktura Pardubického kraje. Setkání na způsob konference se uskutečnilo především kvůli tématu „Dopravní uzel Pardubice“, který je velmi zajímavým a ambiciózním projektem na vybudování Pardubic jako významného dopravního uzlu v evropském měřítku. Zahrnuje propojení silniční, železniční, lodní, nákladní, osobní a letecké dopravy a odpovídající budování dopravní infrastruktury.
Více zde: http://dopravniuzel.cz/uvod

Petra Švajdová
/
kategorie Svaz v regionech
zpět