Workshop pro kariérní poradce v jabloneckém ABB

Setkání jsme začali prohlídkou výrobních prostor hostitelské firmy, jejichž historie sahá až do roku 1868 vznikem Elekto-Praga. Po exkurzi následovaly prezentace hostitelské firmy ABB s.r.o. a dalších 4 vetošní sérii workshopů v Libereckém kraji na podporu technického vzdělávání a nedostatkových profesí jsme zahájili ve společnosti předního celosvětového výrobce elektroinstalačního materiálů ABB s.r.o. v Jablonci nad Nisou.ýznamných firem, a to Preciosa a.s., ZF TRW Automotive Czech s.r.o., A. Raymond Jablonec s.r.o. a Atrea s.r.o.

01

Workshop měl navazovat na kariérové poradenství škol, poukázat na nedostatek kvalifikované pracovní síly, podpořit studium technických oborů a dozvědět se od zástupců významných místních zaměstnavatelů, které profese jsou z jejich pohledu z dlouhodobého hlediska na trhu práce nejvíce žádány. Ačkoli se jednalo o zástupce různých oblastí, přesto je spojovala poptávka po technických profesích.

Mimo jiné přítomní mohli čerpat informace v rámci příkladů dobré praxe o nabídkách zaměstnavatelů na spolupráci se SŠ, ZŠ i VŠ.

Naděžda Vojtíšková
/
kategorie Svaz v regionech
zpět