O novinkách v OP PIK informoval Svaz na Veletrhu dotačních příležitostí v Karlových Varech

Své podnikatelské záměry konzultovaly firmy na Veletrhu dotačních příležitostí  6. června v Karlových Varech. Ten se zaměřil zejména na oblast podnikání a průmyslu a Svaz byl u toho. Akci zorganizovala Agentura CzechInvest.

O dotačních titulech z nejžádanějších operačních programů fondů EU, jiných zdrojů dotací v České republice a dalších možnostech podpory podnikání v kraji i na národní úrovni informovali například zástupci TA ČR, úřadu práce, Agentury pro podnikání a inovace, CzechInvestu, Centra regionálního rozvoje, Eurocentra nebo zaměstnavatelských organizací včetně regionální manažerky Svaz průmyslu a dopravy Radky Šplíchalové.

"Co se týká dotačních titulů, Svaz zastává významnou roli zejména v připomínkovém řízení, kde odráží zájmy členských firem a pomáhá tak nastavit ty nejvhodnější podmínky pro čerpání dotací," informovala regionální manažerka Svazu průmyslu a dopravy ČR Radka Šplíchalová.

"Zejména program OP PIK považujeme za zásadní pro podporu inovací a podnikatelského prostředí. Například v rámci výzvy Potenciál se Svazu podařilo prosadit výjimku pro velké podniky, původně byly příjemci pouze malé a střední podniky. Dále ve spolupráci s MPO připravil Svaz nové nastavení výzvy Úspory energie, která se odstraněním řady bariér stane atraktivnější - dojde zde například k odstranění položkových rozpočtů, zvýšení maximální akceptované návratnosti či snížení požadované bodové hranice. V této oblasti je Svaz velmi iniciativní a dovolím si tvrdit, že v řadě případů také velmi úspěšný," upřesnila Radka Šplíchalová.
Gbelec Ondřej
/
kategorie Svaz v regionech
zpět