V Brně se konal Veletrh středních a vyšších odborných škol

V Brně se uskutečnil Veletrh středních a vyšších odborných škol, který byl zacílen jak na žáky základních škol, tak jejich rodiče.  Od 1. listopadu se v Jihlavě po sedmi měsících konečně otevřel pro dopravu důležitý Brněnský most.

 

Veletrh středních a vyšších odborných škol

Na brněnském výstavišti se 22.-24. listopadu uskutečnil 24. Veletrh středních škol, který je tento rok rozšířen o Festival vzdělávání. Jako každý rok zde školy prezentují své studijní obory. Školy zaměřující se na tradiční řemesla zde ukazují práce svých studentů. U stánku jednotlivéých škol si zájemci mohou pohovořit jak s vyučujícími, tak se studenty. Tento veletrh je určen pro žáky 5. až 9. tříd základních škol a jejich rodiče.

Více se dozvíte na: www.kr-jihomoravsky.cz

 

Otevření Brněnského mostu

V Jihlavě se 1. listopadu po sedmi měsících otevřel Brněnský most. Jde o klíčovou jihlavskou dopravní tepnu. Během rekonstrukce město zavedlo značná dopravní omezení pro MHD. Vedení města se rozhodlo některé omezení ještě chvíli po otevření ponechat. Celá rekonstrukce stála 47,7 milionu korun. Rekonstrukce na mostě ještě nekončí. Opravovat se bude ještě jeden pilíř, ovšem za plného provozu.

Více informací naleznete zde: www.region-vysocina.cz

 

Evropský týden mobility na Vysočine

V rámci  Evropského týdne mobility byla v pěti městech kraje Vysočina prezentována doprava na alternativní pohon . Lidé si mohli vyzkoušet elektrokola, koloběžky a tříkolky s elektropohonem, otestovat nákladní kola, seznámit se s výhodami hybridních pohonů automobilů nebo se svézt elektromobilem. Účastníci měli také možnost diskutovat se zástupci provozovatelů sdíleného užívaní kol a automobilů.

Více informací se dozvíte zde: www.kr-vysocina.cz

 

Konference Počítač ve škole

V dubnu 2019 proběhne v Novém městě na Moravě konference na téma Počítač ve školách. 16. Ročník bude pojednávat o moderních IT technologiích a možnostech jejich využití ve výuce.  Minulý rok byla hlavní témata: didaktika školské informatiky, výuka přirodovědných předmětů s podporou ICT, sociální sítě a bezpečnost kyberprostoru a mobilní zařízení ve škole.  Hlavní téma 16. ročníku se právě připravuje.

Více informací se dozvíte zde: www.kr-vysocina.cz

Pavel Slezar
/
kategorie Svaz v regionech
zpět