V Brně se uskuteční kulatý stůl o spolupráci firem a škol

Na březen 2019 chystá regionální zastoupení pro Jihomoravský kraj a Kraj Vysočina kulatý stůl, který bude zaměřen na spolupráci škol a firem.  Už koncem letošního listopadu se uskutečnilo diskusní fórum v Brně, zaměřené na zaměstnávání cizinců.

Kulatý stůl - spolupráce škol a firem v Jihomoravském kraji

Kulatý stůl se uskuteční v březnu příštího roku v Jihomoravském kraji. Bude se diskutovat o možnostech spolupráce středních škol a firem z regionu.  Cílem setkání bude sdělení dalších možností, které můžou školy nabídnout firmám, a získání zpětné vazby od firem, které již spolupráci se střední školou navázaly.  Na kulatém stolu vystoupí také zástupci Úřadu práce a zástupci vybraných středních škol.

 

Diskuzní fórum - Pracovněprávní legislativa - zaměstnávání cizinců

Dne 27. listopadu se uskutečnilo v Brně diskusní fórum Pracovně-právní legislativa - zaměstnávání cizinců.  Na fóru byly představeny a diskutovány postupy spolu s praktickými radami, které se týkají zařazení firmy do Režimu Ostatní státy (Mongolsko, Filipíny, Srbsko) spolu s Režimem Ukrajina.  Proběhlo také představení vládního projektu Projekt Ukrajina a Indie, který se zaměřuje na vysoce kvalifikované uchazeče. V závěrečné diskuzi se firmy podělily o své zkušenosti se zaměstnáváním cizinců.

Pavel Slezar
/
kategorie Svaz v regionech
zpět