Nový projekt pro pružnější trh práce „Moje místo v Moravskoslezském kraji“

Z iniciativy viceprezidenta Svazu průmyslu a dopravy ČR Jana Rafaje připravil Moravskoslezský pakt zaměstnanosti projekt „Moje místo v MSK“. Bude sloužit k nabízení či hledání pracovníků pro firmy v regionu. V projektu se spouští online aplikace pro firmy (Chytrý matching), jejímž cílem je párování firem, které mají dočasně pracovníky, pro které nemají práci, a poptávky ze strany ostatních firem, kterým pracovníci chybí. Takto mohou podniky usnadnit zaměstnancům přechod do nového zaměstnání, a to již v průběhu výpovědní lhůty před registrací na úřadu práce.

Pro zaměstnance, kteří musí řešit změnu svého uplatnění, se v rámci projektu nabízí profesní poradenství, které jim pomůže zorientovat se v jejich schopnostech, dovednostech a vlastnostech. Díky ní mohou odhalit, jakým se vydat profesním směrem a jak rychle vkročit na trh práce tak, aby se jejich představa o vhodném zaměstnání stala realitou.

“Projekt Moje místo v MSK reaguje na důsledky pandemie Covid-19 a na změny hospodářství,” řekl k projektu hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák. "Jsem přesvědčen, že zapojení do projektu, který vznikl z prostředků MSK, pomůže nejen jednotlivým firmám, ale přispěje k celkovému zlepšení situace na trhu práce v našem kraji a ještě více prohloubí spolupráci mezi veřejným a soukromým sektorem," dodal Vondrák.

Veškeré důležité informace naleznete na webu: https://www.moje-misto.cz/

Jan Stuchlík
/
kategorie Svaz v regionech
zpět