Den BIAC: setkání byznysu s představiteli OECD

Investice, inovace a podnikání: agenda pro růst

Ve dnech 28. – 29. 10. 2015 pořádá BIAC v Paříži setkání byznysu s představiteli Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD) - Den BIAC pod titulem „Investice, inovace a podnikání: agenda pro růst“. Svaz průmyslu a dopravy ČR bude reprezentovat generální ředitelka Dagmar Kuchtová.

Byznys bude mít možnost seznámit se s klíčovými politickými otázkami, na kterých OECD a vlády členských zemí aktuálně pracují. Generální tajemník Angel Gurría a vedení OECD představí svůj pohled na obchod a investice, mezinárodní zdanění, efektivnost regulací, inovace a financování opatření k řešení klimatických výzev.

Podrobněji k akci a doprovodné dokumenty OECD

Účastníky akce přivítá předseda BIAC Phil O’Reilly a pozdraví generální tajemník OECD Angel Gurría. V panelech vystoupí hlavní ekonomka OECD Catherine Mann ke globálnímu hospodářskému výhledu, šerpa OECD pro G20 paní Gabriela Ramos k partnerství OECD a G20, paní Carmel Cahill, poradkyně pověřená zastupováním ředitele Ředitelství OECD pro obchod a zemědělství, k obchodu, službám a globálním hodnotovým řetězcům, vedoucí divize OECD pro investice paní Ana Novik ke globálnímu investičnímu prostředí, zástupkyně ředitele Centra OECD pro daňovou politiku a správu daní paní Grace Perez Navarro k mezinárodnímu daňovému rámci pro investice zástupce ředitele OECD pro vědu, technologie a inovace pan Dirk Pilat k inovacím jako hnací síle růstu, vedoucí divize OECD pro klima, biodiverzitu a vodní hospodářství pan Simon Buckle k přípravě na klimatickou konferenci v Paříži (COP 21) a řešení klimatických výzev, seniorní analytik OECD pan Daniel Trnka k posilování regulatorní výkonnosti a dobré správě věcí veřejných (OECD Regulatory Policy Outlook), místopředseda BIAC Charles R. Jonston k významu konzultací a hodnocení dopadů v oblasti regulací.

Materiály OECD se vztahem k uvedené problematice:

BIAC publikoval tyto materiály:

Marta Blízková
Mezinárodní vztahy – Evropské záležitosti
Blízková Marta
/
kategorie BIAC
zpět