Svaz průmyslu jednal v Peru

Mise Svazu průmyslu a dopravy ČR do jižní Ameriky, která doprovází na pracovní cestě místopředsedu vlády a ministra životního prostředí Richarda Brabce, jednala v peruánské Limě. Podnikatelského fóra, které zorganizovala Obchodní komora města Lima, se zúčastnilo přes 100 zástupců peruánských firem, což svědčí o enormním zájmu o české podniky.

„Šanci uspět mají zejména firmy, které by se chtěly podílet na rekonstrukci po přírodní katastrofě, kterou způsobil klimatický jev El Niňo převážně na severu Peru. Peruánská vláda vyčlenila ve svém rozpočtu do roku 2021 téměř 8 miliard dolarů na rekonstrukční projekty v postižených regionech. K dnešnímu dni bylo rozděleno jen necelých 1.6 miliardy dolarů a ukončeno pouze 5 % projektů,“ komentoval podnikatelské fórum prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR Jaroslav Hanák.

IMG 9596

Během pracovní snídaně podepsal Svaz průmyslu a dopravy ČR dohodu o spolupráci s prezidentem Peruánského průmyslového svazu (Sociadad Nacional de la Industria).

Podnikatelská delegace pokračuje v programu návštěvou regionu Madre de Dios v dolní Amazonii. Bude se jednat o první zahraniční delegaci do tohoto regionu v letošním roce. Oblast je neslavně proslulá vysokým stupněm environmentálních problémů: nelegální těžba zlata, masivní kácení lesů, pašování rostlinných druhů, znečištění vod, neregulované odpadové hospodářství atd. Pro české podnikatele jsou zde zajímavé příležitosti zejména v odvětví čištění vod, zpracování odpadu, sanace území po ilegální těžbě, zalesňování, atd.

46842024924 58d54a1128 o 1

Tereza Řezníčková
/
kategorie Podnikatelské mise a semináře
zpět