Firmy získají díky navýšení kvót více pracovníků z Ukrajiny

ua

Skvělá zpráva pro firmy přišla dnes z Ministerstva zahraničních věcí (MZV), které dnes rozhodlo o navýšení měsíční kvóty podaných žádostí pro středně a nízko kvalifikované pracovníky z Ukrajiny. Díky projektu REŽIM UKRAJINA mohou firmy, které trpí nedostatkem pracovníků a musí v mnoha případech odmítat dalších zakázky, získat z Ukrajiny více pracovníků. MZV rozhodlo o navýšení kvót pro podání žádostí o zaměstnaneckou kartu o 25 %, tj. z dosavadních 320 na 400 žádostí měsíčně s účinností od 1. února 2017.

Co je REŽIM UKRAJINA?
Po dlouhých vyjednáváních mezi ministerstvy a zaměstnavateli byl na začátku srpna 2016 spuštěn projekt REŽIM UKRAJINA. Svaz průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) je jedním z garantů, kde lze podávat žádosti o zařazení do projektu REŽIM UKRAJINA. Tento projekt tak alespoň částečně pomáhá firmám uspokojit v současné době tolik chybějící pracovní sílu na trhu práce.

Cílem tohoto projektu je zkrátit dobu přijetí uchazeče o zaměstnaneckou kartu k osobnímu pohovoru. Zaměstnanci z Generálního konzulátu Lvov přímo kontaktují tyto uchazeče, kteří se musí dostavit se všemi zákonem stanovenými dokumenty pro podání žádosti o zaměstnaneckou kartu.

Pro více informací o zapojení do REŽIMU UKRAJINA:
Mgr. Tereza Hejlová, Sekce zaměstnavatelská
Telefon: 225 279 303
E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Čtěte také:
Podání žádosti - Režim zvláštního zacházení prokvalifikované zaměstnance z Ukrajiny
Co nového v Režimu Ukrajina?

Kateřina Pavlíková
/
kategorie Právní infoservis

Obdobná témata

zpět