Společnost Philip Morris ČR věnovala roušky Kutné hoře a přidala se k iniciativě Šijeme společně

V Kutné Hoře zaměstnává společnost Philip Morris stovky kolegů. Za město i celý region cítí velkou zodpovědnost. „V této nelehké době se proto snažíme pomoci, jak to jen jde. Například věnováním 800 roušek FFP2 do rukou vedení města,“ říká Andrea Gontkovičová, ředitelka Philip Morris ČR.

Roušky byly předány pro potřeby pečovatelské služby, sociálního odboru, městské policie a část byla věnována místním stomatologům. Starosta Kutné Hory Josef Viktora ocenil vzájemnou spolupráci ve společném úsilí proti šíření nákazy koronavirem.

Společnost Philip Morris se také připojila k iniciativě Sijemespolecne.cz, kterou organizuje Charita České republiky a sociální podnik Pro-Charitu s.r.o. „V rámci interní iniciativy nazvané Philip Morris ČR šije! jsme vyzvali zaměstnance, kteří jsou zruční a mají chuť šít roušky, aby se zapojili a přes Sijemespolecne.cz objednali takzvané šicí balíčky, ve kterých je materiál postačující na výrobu 10 nebo 20 kusů roušek,“ vysvětluje Andrea Gontkovičová.

Philip Morris ČR pokryje náklady na šicí balíčky i jejich doručení vlastním zaměstnancům až domů, takže nemusí nikam vycházet a zbytečně se tak vystavovat potenciálnímu riziku spojenému s koronavirem. „Podporujeme tak dobrou věc dvakrát - nakupujeme materiál od sociálního podniku, jehož současné limity výroby jsou nyní již vyčerpány, a současně naši zaměstnanci mohou vyrábět roušky pro své rodiny, přátele či zaměstnance firmy, aby se mohli chránit před koronavirem,“ dodává Andrea Gontkovičová.

kategorie Z členské základny
zpět