Firmy nabízejí pomoc při opatřeních proti šíření infekce koronaviru

Členské i nečlenské firmy Svazu průmyslu nabízejí možnosti, jak se firmy i jednotlivci mohou vyrovnat s opatřeními proti šíření infekce koronaviru

Seznam se zapojil do projektu Covid19CZ

Covid19 CZ je společná aktivita několika českých technologických firem a IT nadšenců zaměřená na pomoc v boji s nákazou COVID-19. Smyslem projektu je nabídnout moderní technologie i pomoc s komunikací tam, kde mohou usnadnit boj s virovou nákazou, ať již zpřístupněním informací nebo třeba datovou analýzou usnadňující detekci ohnisek šíření nákazy. Do projektu se už zapojily členské firmy Seznam.cz a Liftago, přidat se ale můžou i další. Podrobné informace naleznete na webových stránkách projektu Covid19CZ.

 Společnost Kolovrat, ČM může dodat látku pro výrobu roušek

V době nedostatku roušek, kterými se lidé mohou chránit před přenosem infekce koronavirem, může společnost Kolovrat, ČM, která se zabývá výrobou dekoračních látek, dodat látky na jejich výrobu. "Jsme schopni dodávat bavlněné látky pro roušky (mušelín 70 g/m2)," říká Vladimír Vancl, výkonný ředitel Kolovrat, ČM. Kontaktovat lze firmu přes webové stránky kolovrat.cz.

 

Liftago nabízí přepravní kapacitu na doručování zásilek

V příštích dnech a týdnech budou chybět kapacity na rozvozy nákupů a převážení zboží. „Liftago umí nabídnout obrovskou kapacitu na doručování v největších českých městech. Pomůže to nejenom lidem, kteří musí zůstat doma, ale také řidičům, kterým tak můžeme kompenzovat ušlé výdělky,“ uvádí Ondřej Krátký, zakladatel společnosti Liftago, člena Svazu průmyslu. Více informací najdete na www. liftago.cz.



uLékaře.cz nabízí konzultace s lékaři na dálku a poradnu ohledně koronaviru

Společnost uLékaře.cz nabízí firmám službu online konzultací zdravotního stavu s lékaři a zdravotními sestrami. Jejich zaměstnanci pak nebudou muset kvůli konzultaci chodit do plných čekáren lékařů. uLékaře.cz také už několik týdnů provozuje zdarma speciální poradnu na téma koronaviru, kterou mohou jednotlivci i firmy využívat. Aktuálně se pohybuje na 150 dotazech na lékaře denně a počet výrazně roste. „Jednáme s partnery z řad zdravotních pojišťoven a firem o podpoře, protože sami kapacitu zatím jako malá firma nejsme schopni navyšovat. Uvítáme podporu, abychom udrželi poradnu ve stávajícím režimu,“ uvádí Rudolf Ringelhán, zakladatel uLékaře.cz.

kategorie Aktuálně
zpět