Česko-čínské podnikatelské fórum

Čína láká české firmy ke spolupráci v oblasti strojírenství a elektrotechniky.

cinskeforum

Svaz průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) uspořádal spolu s Čínskou komorou pro export import elektronických a strojírenských výrobků (CCCME) 3. července podnikatelské fórum v  hotelu Hilton v Praze, kterého se zúčastnilo přes sto podnikatelů z čínské i české strany.

Fórum proběhlo pod záštitou Čínské ambasády v Praze. V úvodu vystoupil prezident SP ČR pan Jaroslav Hanák, prezident CCCME pan Zhang Yujing a čínský obchodní rada pan Cheng Youngru.

Pro účastníky z čínské strany byly velmi zajímavé informace prezentované panem Martinem Kratochvílem, sektorovým manažerem pro elektrotechniku a elektroniku agentury CzechInvest, následované velmi kvalitní prezentací strategické průmyslové zóny Holešov, kterou provedl místopředseda představenstva Industry Servis ZK, pan Jakub Černoch. Cílem všech vystoupení bylo představit Českou republiku jako atraktivní destinaci pro investice a spolehlivého partnera pro průmyslovou a obchodní spolupráci.

SP ČR s CCCME spolupracuje dlouhodobě – obě organizace spolu podepsaly memorandum o spolupráci již v roce 2002. Vzhledem k významu strojírenství, elektroniky a elektrotechniky v našem průmyslu očekáváme, že akce přinese účastníkům nové užitečné kontakty a věříme, že i v budoucnu budeme s komorou CCCME spolupracovat, neboť podobnou akci jsme úspěšně realizovali i v loňském roce.


 

Jiří Janda
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět