BUSINESS školu zahájila generální ředitelka SP ČR Dagmar Kuchtová

Možnost setkat se s odborníky z praxe i významnými politiky získaly čtyři desítky studentů.

DSC 0056


Generální ředitelka Svazu průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) Dagmar Kuchtová dnes v Průhonicích u Prahy zahájila dvoudenní BUSINESS ŠKOLU pro vysokoškolské studenty, kterou SP ČR uspořádal v rámci celoroční kampaně Rok průmyslu a technického vzdělávání. Možnost setkat se s dvěma desítkami odborníků z praxe, zástupci SP ČR i významnými politiky zde získaly čtyři desítky studentů z deseti vysokých škol z celé ČR.


„Čelíme stále většímu tlaku ze strany našich členů, kteří nemají dost kvalifikovaných technických pracovníků ze všech stupňů vzdělávání,“ uvedla Dagmar Kuchtová. Připomněla, že celoroční kampaň Rok průmyslu a technického vzdělávání SP ČR uspořádal právě kvůli tomu, aby si veřejnost uvědomila, že český průmysl nejen má své dlouhodobé tradice, ale je také moderní a dává mladým lidem šanci v budoucnosti získat kvalitní a perspektivní zaměstnání.

„Snažíme se organizovat akce, které na to upozorňují, ale zejména docílit změn ve školské legislativě,“ konstatovala Dagmar Kuchtová s poukazem na poslanci připravovanou novelu vysokoškolského zákona.

„Potřebujeme znát také váš názor, čekáme vaše vstupy a těšíme se na to, co se od vás dozvíme,“ dodala.

Podrobnosti najdete v tiskové zprávě.

 

Jiří Janda
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět