SP ČR zájem pokračovat v dobré spolupráci s TA ČR



Svaz průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) považuje oblast výzkumu, vývoje a inovací za klíčový prvek v podpoře konkurenceschopnosti České republiky. Pro naše členy je významná zejména oblast aplikovaného výzkumu a Technologická agentura ČR (TA ČR) je z hlediska svého poslání pro nás hlavním partnerem. Naši členové jsou zapojení do řady projektů aplikovaného výzkumu, k těm nejúspěšnějším patří například program EPSILON, pro který jsme požadovali při jednáních o státním rozpočtu navýšení prostředků.

Završením velmi dobré spolupráce SP ČR s TA ČR byl podpis Memoranda o spolupráci v roce 2014. Za vedení dosavadní předsedkyně Ing. Rut Bízkové došlo k významnému rozvoji spolupráce s firemní sférou mimo jiné i díky jejímu mimořádnému pracovnímu nasazení, hluboké znalosti problematiky a respektu ve výzkumné komunitě. Vyjádřili jsme proto podporu její kandidatuře ve výběrovém řízení.

Výsledek rozhodnutí vlády ale respektujeme a gratulujeme novému předsedovi panu Ing. Petru Očkovi. Věříme, že  TA ČR si nadále zachová svou nezávislost a že naše spolupráce bude pokračovat na stejně dobré úrovni s cílem společně rozvíjet spolupráci výzkumných organizací a firem.





Jiří Janda
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět