Akce v Královéhradeckém kraji

V průběhu nadcházejících měsíců proběhne v Královéhradeckém kraji řada akcí zajímavých nejen pro podnikatele.

Regionální zastoupení SP ČR bude pokračovat v sérii diskusních fór na odborná, pro zaměstnavatele stěžejní témata. Těšit se tak můžete například na diskusní fórum k insolvenčnímu zákonu, k problematice zaměstnávání cizinců, k edukaci školních poradců nebo k problematice registru smluv. Plánujeme uskutečnit Živé knihovny povolání, exkurze, workshopy apod.

  • Ochrana osobních údajůKulatý stůl k Regionální sektorové dohodě
  • Insolvenční zákon
  • Zaměstnávání cizinců
  • Registr smluv
  • Podnikatelská mise s ministrem zahraničí Zaorálkem do Kanady
  • Podnikatelská mise na Kubu s ministrem zemědělství Jurečkou

Ochrana osobních údajů

Na tomto diskusním fóru se účastníci dozvědí a s odborníky ze Svazu průmyslu a dopravy ČR, IBM Česká a Slovenská republika a Úřadu na ochranu osobních údajů (tbc) budou mít možnost diskutovat, praktické dopady nové evropské regulace v oblasti ochrany osobních údajů do prostředí v českých firmách. Diskusní fóra si kladou za cíl umožnit oboustrannou výměnu informací, která bude mimo jiné sloužit pro další spolupráci Svazu s vládou a přípravu pozice Svazu ke vznikající velké novele zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů.

Vystoupí Tereza Šamanová, manažerka pro digitální ekonomiku SP ČR, Daniel Joksch, specialista na datovou architekturu, IBM Česká a Slovenská republika a Miroslava Matoušová, vrchní rada pro vládní agendy, Úřad pro ochranu osobních údajů.

Pořádá: Svaz průmyslu a dopravy České republiky
Termín: 22. března, 9:30 – 14:00
Místo: Hotel Černigov, Hradec Králové

Kulatý stůl k Regionální sektorové dohodě

V Hradci Králové se sejdou signatáři Regionální sektorové dohody pro Královéhradecký kraj v oblasti textilního a oděvního průmyslu. Hlavními tématy bude vývoj v tomto odvětví, plnění klíčových aktivit a výhled na další měsíce.

Pořádá: Svaz průmyslu a dopravy České republiky
Termín: 24. května, 9:30 – 14:00
Místo: Hotel Černigov, Hradec Králové

Insolvenční zákon

Diskusní fórum k  insolvenčnímu zákonu a k novinkám v této problematice platným pro rok 2017. Diskusní fórum je určeno všem zájemcům o téma insolvencí.

Pořádá: Svaz průmyslu a dopravy České republiky
Termín: bude upřesněno
Místo: Hotel Černigov, Hradec Králové

Zaměstnávání cizinců

Diskusní fórum k řešení zaměstnávání cizinců v ČR. Budete informování o novelách zákonných norem upravujících zaměstnávání cizinců. Fórum je určeno pro zaměstnavatele, kteří agendu zaměstnávání cizinců řeší nebo se ji chystají rozvíjet. Vítána je účast firem, které již mají se zaměstnáváním cizinců zkušenosti a jsou ochotni se o své poznatky a postřehy podělit. Určeno zejména pro vedoucí pracovníky řízení lidských zdrojů.

Pořádá: Svaz průmyslu a dopravy České republiky
Termín: bude upřesněno
Místo: Hotel Černigov, Hradec Králové

Registr smluv

Od 1. 6. 2016 je účinný zákon č. 340/2015 Sb., zákon o zvláštních podmínkách účinnosti některých smluv, uveřejňování těchto smluv a o registru smluv (zákon o registru smluv). Zákonem byl tak zřízen registr smluv vedený Ministerstvem vnitra, ve kterém musí být povinně zveřejněny smlouvy, u kterých tak stanoví zákon.

Pořádá: Svaz průmyslu a dopravy České republiky
Termín: bude upřesněno
Místo: Hotel Černigov, Hradec Králové

Podnikatelská mise s ministrem zahraničí Zaorálkem do Kanady

Podnikatelská delegace, kterou povede prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR Jaroslav Hanák a která bude doprovázet ministra zahraničních věcí Lubomíra Zaorálka při jeho oficiální návštěvě Kanady.

Pořádá: Svaz průmyslu a dopravy České republiky, Ministerstvo zahraničních věcí
Termín: 19. až 26. března 2017
Místo: Kanada, Ottawa Více…

Podnikatelská mise na Kubu s ministrem zemědělství Jurečkou

Podnikatelská mise Svazu průmyslu a dopravy ČR organizovaná ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství ČR bude doprovázet ministra zemědělství Mariana Jurečku při jeho pracovní návštěvě Kuby.

Pořádá: Svaz průmyslu a dopravy České republiky, Ministerstvo zemědělství
Termín: 19. až 24. března 2017
Místo: Kuba Více…

David Vondrák
/
kategorie Svaz v regionech
zpět