Akce v Ústeckém kraji

V průběhu nadcházejících měsíců proběhne v Ústeckém kraji řada akcí zajímavých nejen pro podnikatele.

Regionální zastoupení SP ČR bude pokračovat v sérii diskusních fór na odborná, pro zaměstnavatele stěžejní témata. Můžete se tak těšit například na diskusní fórum na téma Novinky v pracovněprávní legislativě či Dotace na zaměstnance. Mimo jiné se uskuteční další kulatý stůl k Regionální sektorové dohodě.

  • Regionální sektorová dohoda Ústeckého kraje
  • Dotace na zaměstnance
  • Novinky v pracovněprávní legislativě

Kulatý stůl k Regionální sektorové dohodě

Záměrem Regionální sektorové dohody pro Ústecký kraj je propojit aktéry ovlivňující trh práce a vytvořit tak funkční platformu pro jejich efektivní spolupráci, díky níž bude lépe uspokojována poptávka po kvalifikované pracovní síle v oborech mechanik nákladních aut, autobusů a zemědělských  strojů  a  v  oboru  řidič  nákladní  dopravy  a  řidič  autobusové dopravy.

Na tomto kulatém stole budou účastníci informování o spuštění pilotního projektu na škole v Chomutově a Ústí nad Labem, kdy v rámci výuky získají žáci řidičské oprávnění skupiny C+E.

Pořádá: Svaz průmyslu a dopravy České republiky
Termín: březen – bude upřesněno
Místo: bude upřesněno

Dotace na zaměstnance

Cílem této akce je informovat zaměstnavatele o problematice a postupech nutných pro získání dotace na zaměstnance. Dále pak i informace jak o probíhajících, tak o plánovaných projektech Úřadu práce, zaměřené na různé problematické skupiny jako jsou například absolventi, rodiče po mateřské dovolené, lidé ve vyšší věkové skupině, ale i zaměstnanci, kteří jsou ohroženi ztrátou zaměstnání. 

Pořádá: Svaz průmyslu a dopravy České republiky
Termín: duben – bude upřesněno
Místo: bude upřesněno

Novinky v pracovněprávní legislativě

Cílem diskuzního fóra je seznámit účastníky s novinkami v pracovněprávní legislativě a diskutovat jejich dopady na podnikovou praxi. Na programu bude novela zákoníku práce, která je v legislativním procesu a dle úmyslu předkladatele by měla odstranit hlavní problémy, se kterými se potýká praxe.

V druhé části budou představeny základní novinky, které by měla kromě jiného obsahovat projednávaná novela zákona č. 373/2011 Sb. o specifických zdravotních službách a připravované novelizace zákona o zaměstnanosti.

Pořádá: Svaz průmyslu a dopravy České republiky
Termín: červen – bude upřesněno
Místo: Krajský úřad Ústeckého krajem, Stroupežnického ulice 16, 400 02 Ústí nad Labem

David Vondrák
/
kategorie Svaz v regionech
zpět