Krajská rada pro inovace i burzy práce

Výběr z aktivit regionálního zastoupení Olomouckého kraje v uplynulých měsících.

Regionální zastoupení SP ČR pravidelně připravuje pro členské firmy zajímavá diskusní fóra, tentokrát byly tématem chystané novinky v pracovněprávní legislativě. Zástupce firem, ale i škol a institucí budou jistě zajímat přípravy již třetího ročníku úspěšných Burz práce a vzdělání v Olomouckém kraji.

Diskusní fórum: Novinky v pracovněprávní legislativě

V měsíci březnu uspořádalo regionální zastoupení SP ČR v Olomouci diskusní fórum k tématu Novinky v pracovněprávní legislativě. Cílem diskusního fóra bylo seznámit účastníky s novinkami v pracovněprávní legislativě a diskutovat jejich dopady na podnikovou praxi. Na programu byla novela zákoníku práce, která je v legislativním procesu a dle úmyslu předkladatele by měla odstranit hlavní problémy, se kterými se potýká praxe. Diskusní fórum odborně vedla JUDr. Jitka Hlaváčková, zástupkyně ředitelky sekce zaměstnavatelské pro trh práce a legislativu, držitelka ocenění Podnikový právník v kategorii pracovní právo. Představeny byly základní novinky, které by měla kromě jiného obsahovat projednávaná novela zákona č. 373/2011 Sb. o specifických zdravotních službách a připravované novelizace zákona o zaměstnanosti. Setkání se zúčastnilo 29 zástupců převážné členských firem Svazu průmyslu a dopravy. Na základě pozitivní zpětné vazby od účastníků fóra se nyní plánují možná další diskusní setkání. Mezi zamýšlená témata patří registr smluv, zaměstnávání cizinců, exekuce, ochrana osobních údajů a další. Bližší informace k plánovaným akcím v Olomouckém, Zlínském a Pardubickém kraji naleznete v kalendáři akcí. 

Důležitou informací je, že zaměstnavatelé mohou u regionálního manažera iniciovat a navrhovat témata diskusního semináře, případně kulatého stolu (včetně jeho obsazení).

    • Zadaní pro analytický dokument zaměřený na „regionální“ téma – možnost návrhů tematického zaměření
  • Podpora vzniku účelových partnerství – iniciace a koordinace partnerství pro řešení určeného problému

S náměty či připomínkami nás neváhejte kontaktovat: Regionální zastoupení pro Olomoucký, Zlínský a Pardubický kraj. (Richard Koubek,regionální manažer. M: 733 643 511; E: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.)  

Pracovní skupina Vzdělávání Regionální stálé konference pro území Olomouckého kraje  

V prostorách Krajského úřadu Olomouckého kraje se dne 13. března uskutečnilo již páté jednání pracovní skupiny Vzdělávání Regionální stálé konference pro území Olomouckého kraje, také za účasti regionální manažera SP ČR Richarda Koubka. Na program jednání bylo projednání Krajského akčního plánu (KAP) Olomouckého kraje, představení aktuálních výzev a úspěšnost čerpání ESI fondů za Olomoucký kraj, aktuální stav realizace Místních akčních plánů rozvoje vzdělávání a doporučení pro 8. zasedání RSK OK.

Krajská rada pro inovace  

Ve středu 8. března se na půdě Krajského úřadu Olomouckého kraje konalo jednání Krajské rady pro inovace, také za účasti regionální manažera SP ČR Richarda Koubka. Přítomní členové rady projednávali následující body: zpráva o plnění plánu Smart Akcelerátoru na rok 2016, návrh plánu na rok 2017 a představení potenciálních strategických projektů prohlubující specializaci Olomouckého kraje, návrh na rozšíření aktivity Příměstské tábory zaměřené na technické vzdělávání. Prodiskutovány byly také hlavní parametry programu Asistenční vouchery, který by měl poskytnout dotace na přípravu „strategických projektů“ naplňujících RIS3 Olomouckého kraje. 

Jednání organizátorů k přípravě Burz práce a vzdělání v Olomouckém kraji 2017

V prostorách Krajské pobočky úřadu práce v Olomouci se dne 9. března sešli všichni organizátoři Burz práce a vzdělání, aby prodiskutovali organizační přípravy již třetího ročníku burz, které se budou konat na podzim 2017. Mezi organizátory již tradičně patří Svaz průmyslu a dopravy ČR, Úřad práce Krajská pobočka v Olomouci, Krajská hospodářská komora Olomouckého kraje a Okresní hospodářské komory. Letošní ročník burz bude opět realizován ve třech okresních městech (Přerov, Prostějov, Šumperk) a v krajském městě Olomouci. Návštěvníci burz se již nyní mohou těšit na pestrou výstavu regionálních zaměstnavatelů a středních odborných škol a opět nebude chybět zajímavý program pro žáky i dospělé. 

 

David Vondrák
/
kategorie Svaz v regionech
zpět