Podzim ve znamení podnikatelských soutěží

Zajímavosti pro podnikatele z dění v Královehradeckém kraji v posledních měsících.

Podzim probíhal i v Královehradeckém kraji ve znamení podnikatelských soutěží – vyhlašováni byli vítězové soutěží Firma roku i Podnikatel roku.  V polovině září se sešla ke svému jednání Rada hospodářské a sociální dohody Královéhradeckého kraje, tzv. krajská tripartita. Projednala tradičně zprávu o stavu nezaměstnanosti, seznámila se s hlavními cíli v oblasti školství a také s úkoly z oblasti dopravy.

Na krajském úřadu se setkali zaměstnaní absolventi

Účastníci letošního kola projektu Zaměstnaný absolvent se v září sjeli do sídla Královéhradeckého kraje, aby si navzájem sdělili své zkušenosti z tříměsíčních stáží ve firmách, které absolvovali během letních prázdnin. Projekt realizuje Královéhradecký kraj s cílem zvýšit zaměstnatelnost absolventů středních škol.

Vodafone Firma roku a Česká spořitelna Živnostník roku

13. září odstartovala v Hradci Králové krajská kola dvanáctého ročníku soutěží Vodafone Firma roku a Česká spořitelna Živnostník roku. Spousta zajímavých podnikatelských i životních příběhů, pracovního nasazení, úspěchů a neotřelých nápadů ve 13 krajích a v Hlavním městě Praze od poloviny září do poloviny října. Skutečně široké spektrum podnikatelů se sešlo na vyhlašování krajského kola podnikatelských soutěží Vodafone Firma roku 2017 a Česká spořitelna Živnostník roku 2017 v Hradci Králové. Živnostnice Radka Luňáková z malé obce Černilov zaujala svou úspěšnou výrobou tradičních bezlepkových makronek. Mezi firmami oslnila odbornou porotu společnost H V H, která odlévá umělecká díla do bronzu metodou ztraceného vosku. Více…

krajská tripartita

V září sešla ke svému jednání Rada hospodářské a sociální dohody Královéhradeckého kraje, tzv. krajská tripartita. Projednala tradičně zprávu o stavu nezaměstnanosti, seznámila se s hlavními cíli v oblasti školství a také s úkoly z oblasti dopravy.

David Vondrák
/
kategorie Svaz v regionech
zpět