Odstartovaly workshopy pro výchovné a kariérní poradce základních škol

 

Jsou to právě oni, kteří jsou s dětmi v denním kontaktu, znají jejich schopnosti a dovednosti a mohou jim pomoci při volbě střední školy s ohledem na budoucí povolání. Setkání pořádal Svaz průmyslu a dopravy ČR společně s dalšími regionálními zástupci zaměstnavatelů a krajskou pobočkou úřadu práce.

První ze série setkání proběhlo na podzim tohoto roku v Mostě, kterého se zúčastnilo přes 30 kariérních a výchovných poradců základních škol z okresu Most, Louny, Teplice a Chomutov. Účastníci získali informace o pracovním trhu regionu a seznámili se s fenoménem čtvrté průmyslové revoluce. Diskutovalo se také o možnostech nastavení spolupráce základních škol se středními školami a místními podniky. A protože o vývoji nelze pouze hovořit a není nad to, vidět vše na vlastí oči, výchovní a kariérní poradci navštívili v rámci workshopu jednu z místních výrobních společností.

Další workshop pro okresy Litoměřice, Ústí nad Labem a Děčín proběhne 14.2.2017 v krajském městě. Spojení se základními školami a přenos informací budeme udržovat po celý rok 2017, mimo jiné prostřednictvím vydávání informačního bulletinu.

Tereza Vildová
/
kategorie Svaz v regionech
zpět