Hledá se 10 nejlepších firem a živnostníků v každém kraji

Právě odstartovaly registrace do respektovaných podnikatelských soutěží Vodafone Firma roku 2019 a Moneta Živnostník roku 2019, kterou podporuje i Svaz průmyslu a dopravy ČR. Podnikatelé a živnostníci mají skvělou možnost zařadit se do společnosti takových firem, jako je výrobce vesmírných technologií Frentech Aerospace, světový výrobce nemocničních lůžek Linet, výrobce antivirů Avast nebo úspěšných živnostníků jako je Rehana Ježková, která šije oblečení na nošení dětí, nebo Viktor Hrdina se svým houpacím prknem. Už v krajských kolech budou mít podnikatelé a živnostníci ideální příležitost přilákat regionální klientelu. Nejlepší z každého kraje postoupí do celorepublikového finále, a ještě více podpoří své podnikání výrazným zájmem médií. U příležitosti zahájení již čtrnáctého ročníku podnikatelských soutěží má široká veřejnost rovněž možnost nominovat své kandidáty do populární ankety Absurdita roku.

Do podnikatelských soutěží se můžou přihlásit malé a střední firmy působící v České republice s nejméně dvouletou účetní historií a s obratem do 1,5 miliardy korun a živnostníci, kteří jsou minimálně jeden rok vlastníky platného živnostenského listu nebo jiného oprávnění k podnikání dle právních předpisů. V uplynulém ročníku se přihlásilo celkem 5 784 podnikatelů a živnostníků.

Krajská kola budou opět neopakovatelným setkáním výjimečných podnikatelů a živnostníků. Proběhnou od 11. září do 19. října 2019. Nejlepší z každého kraje postoupí do celorepublikového finále, v němž bude udělena cena Vodafone Firma roku 2019 a Moneta Živnostník roku 2019. Vítězné firmy a živnostníci ze všech krajů se budou v listopadu osobně prezentovat před odbornou porotou. Slavnostní vyhlášení proběhne v prosinci 2019 na slavnostním galavečeru v Praze na Žofíně.

Tradičním titulárním partnerem kategorie Firma roku je společnost Vodafone

„Ekonomický úspěch České republiky spočívá v tvrdé práci, inovacích, vytrvalých a odvážných podnikatelích. Obdivujeme tyto klíčové hráče české společnosti a jsme hrdí, že je můžeme podporovat naší technologií,“ říká Jonathan Rutherford, viceprezident pro Vodafone Business a dodává: „Digitalizace přináší přidanou hodnotu naší ekonomice, vytváří příležitosti pro mladé pracovat vzdáleně z regionů, pomáhá firmám najít nové klienty po celém světě a zvyšuje efektivitu při podnikání prostřednictvím automatizace, robotiky a IoT řešení. Moderní společnosti potřebují vysokorychlostní internetovou síť, proto usilovně pracujeme na zajištění té nejlepší možné infrastruktury.“

Titulárním partnerem kategorie Živnostník roku je MONETA Money Bank

„Živnostníci jsou páteří české ekonomiky a my jsme šampionem ve financování jejich potřeb. I proto jsme se počínaje letošním rokem stali hrdým generálním partnerem renomované soutěže Živnostník roku. Jejím prostřednictvím budeme moci nejúspěšnější živnostníky z celé České republiky ocenit a přiblížit široké veřejnosti. Tím jim pomůžeme v dalším růstu a stát se inspirací pro ostatní,“ říká Marek Dvořák, senior manažer divize pro živnostníky a malé firmy MONETA Money Bank.

V celostátním kole vloni zvítězila a Živnostníkem roku se stala Kristina Tomandlová, která se specializuje na výrobu originálních pracovních uniforem pro hotely a wellness, které dodává především do Německa, Rakouska a Švýcarska. Na tuzemském trhu vytváří pro jednotlivé klienty specifické kolekce oděvů. Vzhledem k dlouhodobé spolupráci se zahraničím si udržuje neustálý přehled o profesních trendech v oboru gastronomie, který potom uplatňuje i ve výrobě pro tuzemsko. „V současné době, vzhledem ke kladným a doporučujícím ohlasům, hledáme cesty ke zvýšení kapacity výroby a k udržení stávající dobré kvality,“ uvedla loňská vítězka Kristina Tomandlová. Jejími zákazníky jsou například hotely Savoy, Bristol, Kolonáda, Imperial Karlovy Vary, Golf Mariánské Lázně nebo Grandhotel Pupp.

Mezi firmami na celostátní úrovni vloni uspěla společnost Retigo, která vyrábí gastronomická zařízení. Hlavním produktem jsou parní konvektomaty. Firma prodává nejen v tuzemsku, ale hlavně na zahraničních trzích. Téměř 80 % produkce je exportováno do celého světa, především do Německa, Francie, Švýcarska, Norska, Polska, Singapuru a Japonska. „V první řadě je důležitý správný výběr lidí, aby složení firemního týmu bylo kvalitní, a tím jsme dosáhli i příjemného pracovního prostředí, ve kterém jsou lidé spokojeni,“ uvedl manažer marketingu Pavel Vokatý. Jako první firma vyrábějící konvektomaty přišla na trh s dotykovým displejem na těchto strojích.

Zájemci o účast v soutěžích se mohou do 30. června 2019 registrovat na internetových stránkách www.firmaroku.cza www.zivnostnikroku.cz. Podnikatelské subjekty mohou být do soutěží také nominovány třeba svými známými, kolegy, zaměstnanci nebo zákazníky.

HARMONOGRAM SOUTĚŽÍ

  • Krajská kola 11. 9. - 17. 10. 2019
  • Volba Firmy roku 2019 - finálová porota listopad 2019
  • Volba Živnostníka roku 2019 - finálová porota listopad 2019
  • FINÁLE - Galavečer v Praze 12. prosinec 2019
Tereza Řezníčková
/
kategorie Soutěže
zpět