IBM nabízí zdarma zpřístupnění vzdělávacích platforem


Globální rozsah a rychlost, jakou byla narušena výuka kvůli pandemie COVID-19, je dle vyjádření OSN „nebývalá“. Jsme si vědomi, že všichni neúnavně pracujete na zajištění celkového zabezpečení dalšího vzdělávání studentů naší komunity. Víme, že nyní řešíte základní úkony, a to včetně poskytování základních akademických pokynů, jídla a řady sociálních služeb, zejména těm nejzranitelnějším studentům.

Vzhledem k tomu, že nyní identifikujete zdroje pro dálkové učení, abyste udrželi studenty v kontaktu se studiem, chtěli bychom sdílet bezplatné vzdělávací zdroje IBM dostupné jak pro studenty a učitele, tak i pro rodiče. Chápeme, že v tuto chvíli nemusí být považovány za primární, ale mohou nabídnout další příležitosti k učení ať už nyní nebo v budoucnu.

Open P-TECH
Jedná se o nově vydanou platformu IBM, která nabízí bezplatnou možnost digitálního vzdělávání, která mladým lidem a pedagogům poskytuje základní znalosti o tématech, jako jsou kybernetická bezpečnost, umělá inteligence a cloud computing. Dále profesionální dovednosti jako jsou designové myšlení, psaní životopisu či pohovory. Open P-TECH umožňuje studentům a učitelům přístup ke stejným odznakům, které získávají také zaměstnanci IBM!

Studenti mohou získat „digitální odznaky“, které mohou být přidány k jejich životopisům, prokazovat jejich znalosti a dovednosti, když se budou ucházet o zaměstnání nebo vysokoškolské vzdělání. Kromě toho mohou učitelé zůstat ve spojení se studenty také mimo učebnu skrze přístup k činnostem a plánům lekcí pro rozšíření studium, které studenti dokončují na platformě. Součástí bezplatného programu IBM je také dashboard, to znamená panel, kde je vidět pokrok a je možné mu přiřazovat nový obsah.

Více informací a možnost registrace naleznete zde

IBM Skills
Připravili jsme programy a kurzy zaměřené na IBM Skills, které vám poskytují nástroje k objevování nových nápadů, kurzů či možností budoucí kariéry tak, abyste mohli naplno využít svůj potenciál. Máme zdroje pro studenty, rodiče a učitele, aby se mohli učit jako profesionálové v oblasti AI a také máme živé akce pro studenty. Součástí je také správce kurzu podle témat a další výukové zdroje, které lze použít kdykoliv a kdekoliv.
Gbelec Ondřej
/
kategorie Z členské základny
zpět