CZECHBUS 2021 odhalí novinky z oblasti autobusové dopravy a nabídne interaktivní program pro profesionály

Jubilejní 10. ročník tradičního středoevropského veletrhu autobusů, hromadné dopravy, garážové a servisní techniky CZECHBUS 2021 představuje technologické novinky a trendy, nabízí možnost přímého setkání s vystavovateli a zástupci renomovaných značek, ale také uvádí bohatý interaktivní program pro profesionály tohoto odvětví. Tato nejvýznamnější akce pro odborníky proběhne ve dnech 23. až 25. listopadu 2021 v PVA EXPO PRAHA.

Veletrh autobusové dopravy CZECHBUS, který je určen pro profesionály z oboru, letos uvádí celkem 88 vystavovatelů, 62 vystavených autobusů, a to vše na hrubé výstavní ploše 12 070 m2.

czechbus hanak zahajeni

Ani letos nechybí v PVA EXPO PRAHA žádná významná značka. Návštěvníci si mohou prohlédnout novinky od společností SOR, SCANIA, ŠKODA TRANSPORTATION, SOLARIS, TURANCAR, EvoBus Česká republika – Mercedes, ROŠERO, DEKSTRA BUS, BUSPLAN, MAVE, MAN, VOLVO, MYBUS, KARSAN, RAMPINI a řady dalších.

Veletrh plný novinek

Nově se na veletrhu prezentuje italský výrobce autobusů značky RAMPINI. V Letňanech ukáže model E60, který je navržen speciálně pro elektrický pohon. Je to 6metrový městský autobus s nízkou plošinou a prostorem pro zdravotně postižené. Malý zvenčí a velký uvnitř, je postaven tak, aby fungoval s nulovými emisemi v nejužších ulicích historických center. Přepraví až 35 cestujících, má skvělou manévrovatelnost a vynikající autonomii přibližně 120 km nebo 10 hodin, což umožňuje pracovat nepřetržitě celý den v městském provozu.

BusPlan je dynamicky se rozvíjející společnost s více než desetiletými zkušenostmi v oblasti zakázkové výroby a prodeje malých a středních autobusů na podvozcích Mercedes-Benz a Iveco a také oficiální zástupce společnosti BMC pro Českou a Slovenskou republiku. Na své expozici uvede městský autobus BMC Procity s dieselovým pohonem délky 10,6 m a zájezdový minibus Mercedes-Benz Sprinter 519CDI délky 7717 mm.

Společnost Mave se mimo výrobu malých autobusů – nízkopodlažních a vyhlídkových – zabývá úpravami a přestavbami všech automobilů pro převoz tělesně postižených a vozíčkářů. V PVA EXPO PRAHA vystaví malý autobus – shuttle bus, určený pro přepravu tělesně postižených a vozíčkářů na městských a příměstských linkách. Bude to Ford Transit M2 určený až pro 4 vozíčkáře a až 5 sedících cestujících. Autobus bude vybaven kotvícím a upevňovacím systémem pro vozíky a přepravované osoby. Pro naložení a vyložení vozíčkáře do autobusu bude mít namontovanou zadní elektrohydraulickou plošinu. Pro ulehčení nástupu bude u nástupních dveří elektricky vysouvaný pomocný schůdek.

Na stánku společnosti AD TECHNIK mohou návštěvníci vidět světovou premiéru kalibrace asistenčních systémů užitkových vozidel Haweka SAD4000 – včetně systému MirrorCam. Dále návštěvníci uvidí mobilní kalibrační systém asistenčních systémů a kamerových zpětných zrcátek Mercedes-Benz. Evropskou premiérou pak bude kontrola geometrie a pneumatik za 10 vteřin – Hunter Quick Check Drive HD. Jedná se o bezkontaktní technologii pro kontrolu geometrie kol a dezénu pneumatik. Bez zastavení vozidla!

Organizace ROPID představí detailní podobu nového vizuálního stylu Pražské integrované dopravy včetně ukázek jednotného vzhledu autobusů až do detailu jednotlivých piktogramů. Více se také návštěvníci dozví o chystané aktualizaci standardů kvality PID a požadavků na vybavení vozidel pro další plánovanou obnovu vozového parku, který bude čítat po dokončení integrace cca 3000 autobusů více než 30 dopravců.

ROPID bude také prezentovat aktuální záměry rozvoje systému Pražské integrované dopravy jak na území Prahy, tak i Středočeského kraje. Od roku 2022 bude inovována služba dopravy na objednání pro hendikepované spoluobčany, součástí veletrhu bude také prezentace nového vozidla a celkového fungování této služby. Více informací o veletrhu na www.czechbus.eu.

kategorie Z členské základny
zpět