Den s průmyslem v Ostravě

SP ČR pořádá 1. května v Dolních Vítkovicích v Ostravě zábavný program pro děti a jejich rodiče.

Tisícovky návštěvníků se očekávají 1. května od 14:00 v areálu Dolních Vítkovic v Ostravě, kde se uskuteční zábavný program pro děti a mládež i jejich rodiče pod názvem Den s průmyslem v Ostravě. Akci v rámci Roku průmyslu a technického vzdělávání organizuje Svaz průmyslu a dopravy ČR se svými partnery.

Celý den budou návštěvníky provázet vystoupení hudebních skupin jako je pop-rocková revivalová kapela Myshak Band, ostravská pop-funková parta EzyWay, hvězdou celodenního hudebního programu bude zpěvák RYTMUS. Pro děti je připravena ve stanu společnosti ArcelorMittal Dětská diskotéka, diváky jistě potěší Kaskadéři Crazy Day v Ocelové kouli.

Areál nabídne desítky stanů a stánků partnerských firem a škol, které se zde budou prezentovat. Představovat se bude i spolupráce firem a škol. Mezi vystavovateli a partnery Dne s průmyslem v Ostravě jsou Vítkovice Machinery Group, Vítkovice Steel, Arcelor Mittal, OKD, AWT, Veolia, BorsodChem, Česká průmyslová zdravotní pojišťovna, ale také Skupina ČEZ nebo Škoda auto. Jako generální partner celého Roku průmyslu a technického vzdělávání se představí Česká spořitelna.

Jiří Janda