Chemie je stále v kurzu, prokázalo finále soutěže pro žáky

chemik

Žák ZŠ Křídlovická Brno Vít Procházka zvítězil ve třetím ročníku soutěže Hledáme nejlepšího Mladého chemika ČR, kterou uspořádal SP ČR spolu se Svazem chemického průmyslu ČR v rámci Roku průmyslu a technického vzdělávání. V konkurenci bezmála čtyř desítek finalistů zvítězil v písemném testu i laboratorní části soutěže.

Klání mladých chemiků - jejich žákovské mistrovství - hostila 11. června Fakulta chemicko-technologická Univerzity Pardubice. „Dnešní finalisté jsou intelektuální elitou své generace a naše fakulta má samozřejmě zájem, aby se v budoucnu stali našimi studenty. Výjimečně nadaným jedincům jsme totiž schopni nabídnout vynikající podmínky pro jejich další růst,“ uvedl děkan fakulty Petr Kalenda.

„Letošní ročník Mladého chemika, který probíhal v rámci kampaně Rok průmyslu a technického vzdělávání 2015, prokázal, že chemie je opět v kurzu. Stále rostoucí popularita klání a neustále se zvyšující počet soutěžících je inspirací a neklamným znamením, že o budoucnost našeho oboru se nemusíme bát: funkční propojení všech stupňů školství a průmyslového sektoru je totiž příslibem, že v příštích letech bude dostatek studentů jak středních průmyslových škol, tak i technických univerzit, jejichž absolventi vyplní prázdné místo na pracovním trhu,“ uzavřel Ladislav Novák, ředitel Svazu chemického průmyslu ČR.

Bližší informace najdete v tiskové zprávě a na webu Svazu chemického průmyslu ČR.

Jiří Janda