Technologie pro ekologizaci spalin z energetických zdrojů

konference1


Závažným problémem současnosti v oblasti životního prostředí a kvality životních podmínek obyvatel je jeho znečištění a negativní dopad na obyvatele. Mezi hlavní zdroje znečištění kromě emisí automobilů patří bezesporu energetické a tepelné zdroje. Tématu Technologie pro ekologizaci spalin z energetických zdrojů se v listopadu v Ostravici věnovala stejnojmenná mezinárodní odborná konference.

Cílem konference, které se zúčastnilo více než 70 specialistů z ČR, SR, Polska a Rakouska, byla výměna zkušeností z projektování, výstavby, implementace a provozování technologií čištění spalin z energetických zdrojů s ohledem na vývoj revidovaných předpisů BAT.

Efektivní řešení je proto v oblasti zavádění nových technologií a know – how pro snižování škodlivosti spalin. Jedná se o časově i investičně dlouhodobý program, který neustále vyžaduje hledání nových cest k dosažení uspokojivých výsledků, které zásadním způsobem zlepší životní podmínky obyvatel.

Konferenci pořádala společnost Envir & Power Ostrava a.s., která je aktivním členem Svazu průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) ve spolupráci s polskou společností Rafako S.A. a Akreditovaným pracovištěm pro diagnostiku a provoz tepelně – energetických zařízení / Centrum ENET / VŠB – Technická univerzita Ostrava. Konferenci finančně podpořil Moravskoslezský kraj a organizačně SP ČR.

Účastníci konference vyjádřili zájem i nadále pokračovat v zahájené výměně zkušeností s tím, že na podzim příštího roku se uskuteční další ročník konference.

Jiří Janda
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět