Premiér Sobotka přijal zástupce AMSP ČR a profesních spolků

Opětovné zavedení předmětu „dílny a pozemky“ na základních školách, klíčové změny v živnostenském zákoně, zavedení mistrovských zkoušek a cílená podpora regionálních produktů. Více než dvacet cechmistrů a šéfů klíčových řemeslných sdružení v čele s Asociací malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) dnes s předsedou vlády projednalo rozhodující cíle spojené s největší letošní podnikatelskou aktivitou Rokem řemesel 2016.

Premiér Bohuslav Sobotka dnes přijal nejdůležitější aktéry tuzemského řemesla. AMSP ČR připravila v rámci Roku řemesel 2016 setkání hlavních zástupců tuzemských profesí s předsedou vlády, který dal Roku řemesel 2016 svoji záštitu a který pravidelně se zástupci AMSP ČR vyhodnocuje přístup jednotlivých resortů k naplňování dohodnutých úkolů.

Aktéři dnešní schůzky, která proběhla na Úřadě vlády, se shodli, že na podzim bude vytýčen jasný jízdní řád opětovného zavedení praktické výuky na základních školách, a to ve formě dílen a pozemků. Součástí toho bude i stanovení motivace pro základní školy, které již tento předmět nepovinně nabízejí a rovněž pro střední odborné školy, které základním školám poskytují pro výuku dílen či pozemků svoje zázemí. V další fázi se rozhodne, jak využít strukturálních fondů pro financování vytvoření učeben praktické výuky.

Bližší informace najdete v tiskové zprávě.

Jiří Janda