Ministr Mládek vyjde vstříc požadavkům SP ČR k rozvoji sítí

Ministr požádá vládu o prodloužení lhůty na projednávání Národního plánu rozvoje sítí nové generace, jak žádá ICT průmysl.

Platforma pro rozvoj vysokorychlostních internetových sítí pod vedením Svazu průmyslu a dopravy ČR a Hospodářské komory ČR požádala o odložení termínu předání Národního plánu rozvoje sítí nové generace ke schválení vládě v minulém týdnu.

Ministerstvo průmyslu a obchodu dnes ve své tiskové zprávě informovalo, že ministr průmyslu Jan Mládek je připraven vyjít vstříc požadavku ICT průmyslu a požádá o prodloužení lhůty.

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek je připraven vyjít vstříc požadavku zástupců sektoru elektronických komunikací odložit na nezbytnou dobu projednávání Národního plánu rozvoje sítí nové generace, který má být předložen vládě do 30. června. O odklad termínu jej dnes požádala odborná veřejnost sdružená v Platformě pro rozvoj vysokorychlostních internetových sítí pod vedením Hospodářské komory ČR a Svazu průmyslu a dopravy ČR.

Jan Mládek dodal, že rozumí požadavku sektoru na možnost seznámit se s vyhodnocením a analýzou sebraných dat.  Výstupy z prvotních analýz sebraných dat se totiž svým obsahem rozcházejí s dosavadními očekáváními.

Kateřina Pavlíková
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět