Na Den s průmyslem přišly tisícovky návštěvníků

Do industriálního areálu v ostravských Dolních Vítkovicích je přilákal zábavný program pro děti a rodiče uspořádaný SP ČR.

DSC 0777
Akce, jež byla součástí celoroční kampaně Rok průmyslu a technického vzdělávání navázala na populární Den otevřených dveří společnosti Vítkovice Machinery. Součástí jeho programu byla například vernisáž výtvarného sympozia Smalt Art Vítkovice. Spolupořadateli Dne s průmyslem byly společnosti ArcelorMittal Ostrava, Veolia ČR, AWT, OKD, OKD HBZS, Vítkovice Machinery Group, Vítkovice Steel, BorsdodChem MCHZ, Česká průmyslová zdravotní pojišťovna, ČEZ a Škoda Auto.

Přítomné přivítal prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR Jaroslav Hanák: „Chceme, abyste se dnes společně bavili. Chceme si však touto akcí také připomenout, že průmysl je základem naší ekonomiky, který nabízí perspektivu pro vaše děti,“ uvedl Jaroslav Hanák. Přítomné pozdravil také primátor města Ostrava Tomáš Macura a náměstek ministra průmyslu a obchodu Eduard Muřický.

„Průmysl se dokáže bavit, umí bavit i Ostravu,“ prohlásil Jan Rafaj, ředitel pro personalistiku a vnější vztahy ArcelorMittal Ostrava, který je viceprezidentem SP ČR. Sám šel přitom návštěvníkům příkladem - představil se rovněž v programu jako kytarista jedné z vystupujících kapel.

Bližší informace o akci a jejím programu najdete v tiskové zprávě.

Den s průmyslem

21 fotografií Vstupte
Jiří Janda
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět