Studenti si z BUSINESS školy SP ČR odvezli cenné zkušenosti i kontakty

gal1

Dvoudenní BUSINESS školu, kterou ve dnech 23. a 24. října uspořádal Svaz průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) pro čtyři desítky vybraných studentů deseti vysokých škol z celé ČR v Park hotelu v Průhonicích u Prahy, dnes ukončilo představení čtyř jejich prezentací. Konkrétní úkoly do nich účastníci vypracovali ve čtyřech tematických „hnízdech“ pod vedením mentorů – předních zástupců byznysu, vysokých škol a státní správy. Na programu závěrečného dne BUSINESS školy uspořádané v rámci celoroční kampaně Rok průmyslu a technického vzdělávání byla i diskuse s novináři.


Účastníci BUSINESS školy na základě debat vypracovali prezentace shrnující jejich názory na aktuální témata Studenti a inovace v průmyslové výrobě, Cesta k úspěchu v podnikání, Zavádění Průmyslu 4.0 a efekty digitalizace výroby a Měnící se trh práce. Na závěr dvoudenní školy své inspirativní nápady a soubory doporučení pro řešení a vývoj současné situace v Česku představili. Vhodně zpracovat zadaná témata jim pomáhali mentoři – mezi nimi byli například viceprezidenti SP ČR Radek Špicar a prostřednictvím videokonferencí také Zbyněk Frolík a Jan Rafaj, dále člen představenstva SP ČR Petr Jonák, náměstek ministra průmyslu a obchodu Eduard Muřický či prorektor ČVUT Zbyněk Škvor.


„Všichni jsme zde nasbírali spoustu zkušeností a odvážíme si i řadu zajímavých kontaktů,“ zhodnotil BUSINESS školu po převzetí certifikátu o jejím absolvování pětadvacetiletý student Podnikatelské fakulty VUT v Brně Ondřej Prášek, který byl mluvčím „hnízda“ zaměřeného na téma Cesta k úspěchu v podnikání. „Potkal jsem se tady se 40 dalšími studenty, kteří se stejně jako já museli o účast zasloužit a kteří mají skutečný zájem něco dělat, pracovat na sobě a budovat v budoucnosti kariéru,“ konstatoval.

Podrobnosti najdete v tiskové zprávě.

Prezentace studentů s navrhovanými doporučeními dle diskusních témat: Studenti a inovace v průmyslové výrobě; Cesta úspěchu v podnikání; Zavádění Průmyslu 4.0 v ČR a efekty digitalizace výroby a Měnící se trh práce.

Jiří Janda
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět