Kombinování EFSI se strukturálními a investičními fondy

Rady podnikům jak nejlépe využít evropské financování.


Evropská komise ve spolupráci s Evropskou investiční bankou (EIB) připravila příručku pro místní orgány a navrhovatele projektů, ve které vysvětluje jak nejlépe kombinovat fondy – Evropský fond pro strategické investice (EFSI) s evropskými strukturálními a investičními fondy (ESI fondy).

EFSI tvoří jádro investičního plánu pro Evropu, ESI fondy hrají zásadní roli při vytváření pracovních míst a podpoře růstu. Oba nástroje, přestože byly navrženy různými způsoby, se vzájemně doplňují a posilují.

Příručka Evropské komise obsahuje praktické rady pro podniky, které hledají financování pro své projekty, a vysvětluje, jak oba nástroje co nejlépe využít – buď na úrovni projektu, nebo prostřednictvím finančních nástrojů, jako jsou investiční platformy. Díky kombinaci grantů EU a financování z EIB budou moci být realizovány zejména menší projekty začleněné do investičních platforem. Příručka bude doplňována na základě zkušeností získaných z konkrétních případů a zpětné vazby poskytnuté zainteresovanými subjekty.

pdfPříručka o kombinování ESI fondů a EFSI 691.99 KB (AJ) - web EK

pdfČasto kladené otázky132.07 KB (AJ)
Otevřená datová platforma pro ESI fondy
Investiční plán pro Evropu

Další informace na webu SP ČR: 
Evropská investiční banka otevřela pobočku v Praze
Vzniká evropský portál investičních projektů 
Evropský fond pro strategické investice – příležitost pro podniky

Marta Blízková
Mezinárodní vztahy – Evropské záležitosti


Blízková Marta
/
kategorie Evropská komise
zpět