Týdenní přehled v institucích EU (10. - 16. 04. 2017)

Na pondělní schůzi Výboru pro dopravu a cestovní ruch budou poslanci diskutovat mj. o digitalizaci evropského průmyslu..
Na pondělní schůzi Výboru pro dopravu a cestovní ruch budou poslanci diskutovat mj. o digitalizaci evropského průmyslu, podpoře připojení k internetu v místních komunitách nebo o evropské gigabitové společnosti a 5G. Na úterní schůzi se bude o těchto bodech hlasovat.
Členové Výboru pro Evropskou unii v pondělí schválí pozice ČR k vystoupení Spojeného království z Evropské unie a rámcovou pozici k Bílé knize o budoucnosti Evropy.
Během středeční schůze Výboru pro právní záležitosti Evropského parlamentu budou poslanci hlasovat o zprávách k on-line platformám a jednotnému digitálnímu trhu a jednat o vysílání pracovníků v rámci poskytování služeb.
Ve středu proběhne v Senátu ČR schůze Výboru pro záležitosti Evropské unie. Senátoři se budou mimo jiné zabývat povinnostmi v oblasti DPH při poskytování služeb a prodeji zboží na dálku, společným systémem DPH, pokud jde o dočasné používání všeobecného mechanismu přenesené daňové povinnosti ve vztahu k dodání zboží a poskytnutí služeb nad určitou prahovou hodnotu či energetickými otázkami (směrnice o energetické účinnosti, směrnice o energetické náročnosti budov, vnitřní trh s elektřinou). 
 
 
 
Kompletní přehled o dění v institucích EU naleznete ZDE.
kategorie CEBRE a SPČR
zpět