Týdenní přehled v institucích EU (17. - 23. 04. 2017)

Ve středu se uskuteční schůze Senátu. Senátoři budou jednat o vládním návrhu k vyslovení souhlasu s ratifikací Komplexní hospodářské a obchodní dohody mezi Kanadou a EU.
Dále o respektování soukromého života a ochraně osobních údajů v elektronických komunikacích, balíčcích o energetické účinnosti, obnovitelných zdrojích a správě energetické unie a balíčku pro trh s elektřinou. Vláda se ten den bude zabývat společným systémem daně z přidané hodnoty, pokud jde o dočasné používání všeobecného mechanismu přenesení daňové povinnosti ve vztahu k dodání zboží a poskytnutí služeb nad určitou prahovou hodnotu.
V Poslanecké sněmovně zasedá ve čtvrtek Výbor pro evropské záležitosti, který bude jednat o energetických záležitostech (podpora využívání energie z obnovitelných zdrojů, vnitřní trh s elektřinou, Agentura Evropské unie pro spolupráci energetických regulačních orgánů, společná pravidla pro vnitřní trh s elektřinou).
V pátek pořádá Národní konvent kulatý stůl na téma: Mediální gramotnost v kontextu občanského vzdělávání.
Na programu Evropského hospodářského a sociálního výboru bude tento týden problematika Digitálního balíčku o DPH v rámci jednotného digitálního trhu (DPH pro elektronické obchodování, elektronické publikace a elektronické knihy) a energetika. 
 
 
 
Kompletní přehled o dění v institucích EU naleznete ZDE.
kategorie CEBRE a SPČR
zpět