Týdenní přehled v institucích EU (15. - 21. 5. 2017)

Poslanci Evropského parlamentu zasednou na plenárním zasedání.
Na zasedání se budou mj. zabývat tématy jako FinTech, eGovernment, bezpečnost potravin, zahraniční vztahy, přeshraniční přenositelnost on-line služeb, silniční doprava v EU či delší životnost výrobků.
Na pondělním jednání Vlády ČR se bude řešit aktualizace Plánu rekonstrukce objektů podle směrnice o energetické účinnosti.
Členové Rady pro obecné záležitosti se budou v úterý zabývat mj. Bílou knihou o budoucnosti Evropy a otázkou právního státu v Polsku.
V Senátu PČR proběhne v úterý schůze Výboru pro záležitosti Evropské unie, kde se bude mimo jiné projednávat Národní program reforem ČR 2017 a Konvergenční program ČR.
V Evropském parlamentu se ve čtvrtek uskuteční společná schůze Výboru pro průmysl, výzkum a energetiku a Výboru pro vnitřní trh a ochranu spotřebitelů, kde budou poslanci hlasovat o zprávě k On-line platformám a k Jednotnému digitálnímu trhu.
Ve čtvrtek proběhne schůze Poslanecké sněmovny PČR, na které bude komisařka Věra Jourová poslance informovat o Bílé knize o budoucnosti Evropské unie.
 
 
 
Kompletní přehled o dění v institucích EU naleznete ZDE.
kategorie CEBRE a SPČR
zpět