Týdenní přehled v institucích EU (29. 5. - 4. 6. 2017)

V pondělí a úterý zasedá Rada pro konkurenceschopnost, která se bude zabývat mj. Jednotným digitálním trhem a jednotnou digitální bránou, jednotným patentem a notifikacemi při poskytování služeb.
Členové Výboru pro právní záležitosti Evropského parlamentu budou v pondělí hlasovat o zprávě k vysílání pracovníků v rámci poskytování služeb.
V úterý proběhne schůze Výboru pro zahraniční věci Evropského parlamentu, kde se bude hlasovat o zavedení režimu Unie pro kontrolu vývozu, přepravy, zprostředkování, technické pomoci a tranzitu u zboží dvojího užití. Výbor pro vnitřní trh a ochranu spotřebitelů EP se bude zabývat evropskými normami, delší životností výrobků a přeshraniční zásilkovou službou. Na Výboru pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci se bude jednat o riziku politického zneužívání sdělovacích prostředků v České republice.
Ve středu bude Evropská komise projednávat a schvalovat proces Bílé knihy, Balíček mobility: strategie po roce 2020 týkající se automobilů/dodávek a nákladních automobilů, autobusů a autokarů, euroviněta a Směrnice o Evropské službě elektronického mýtného (EETS).
V Evropském parlamentu začne ve středu plenární zasedání, na kterém Evropská komise představí silniční balíček. Europoslanci se budou zabývat např. digitalizací evropského průmyslu a rizikem politického zneužívání sdělovacích prostředků v České republice.
Ve středu a ve čtvrtek zasedá Evropský hospodářský a sociální výbor. Na plenárním zasedání vystoupí předseda Evropského parlamentu Antonio Tajani na téma spolupráce Parlamentu s EHSV, evropská ochránkyně práv Emily O'Reilly a komisař Tibor Navracsics na téma revize programu Erasmus +.
 
 
 
Kompletní přehled o dění v institucích EU naleznete ZDE.
kategorie CEBRE a SPČR
zpět